Zakkensnijmachine met blaastransport

 
Informatie

Omschrijving

Met de volautomatische zakkensnijmachine kunnen zakken met granulaat van 25 kg geopend en geleegd worden in een opvangtrechter.
Pallets met zakken kunnen handmatig of automatisch in de machine worden ingevoerd. De capaciteit van de machine is afhankelijk van de gekozen uitvoering en het te verwerken product. Deze capaciteit ligt tussen de 10 en 15 ton granulaat per uur.

Na het plaatsen van het pallet in de machine wordt deze opgetild tot aan een verrijdbare opnamekop. De hierin geïntegreerde grijpers nemen de bovenste laag met zakken van het pallet en transporteren deze vervolgens over roterende messen naar een opvangbak. Deze roterende messen snijden de zakken open, waardoor de granulaatkorrels in de bak vallen. Een uniek klopsysteem zorgt ervoor dat de zakken geledigd worden. lediging is beter dan 99,98%.

Na het ledigen beweegt de opnamekop met de lege zakken naar een opvangtrechter, waar deze worden losgelaten.

Het granulaat wordt vanuit de opvangbak door middel van een roterende granulaatsluis in het pneumatisch blaastransport gedoseerd. Dit systeem zorgt voor een duurzaam en betrouwbaar transport naar de tussenopslag silo’s.

De lege zakken worden afgevoerd naar een opvangtrechter. Of indien gewenst kunnen de zakken ook in een perscontainer, balenpers of zakken verdichter worden gestort.

De zakkensnijmachine inclusief het blaastransport wordt volledig via een autonoom werkende Siemens S7 PLC aangestuurd.

 

Alternatieve uitvoeringen:
• XL machine : Deze is geschikt om het granulaat in containers, bigbags, octabis of truckloads te storten.
• Reinigingsautomaat: Bij deze optie wordt de machine na een batch volledig automatisch gereinigd
• Automatisch pallet aan- en afvoer
• Uitbreiding met palletstapelaar
• Uitbreiding met zakken verdichter, balenpers of perscontainer

Project foto's
DownloadsVergelijkbare Projecten