Blokkenpalletiser

 
Informatie

Met de volautomatische blokkenpalletiser worden voedingsblokken voor de tuinbouw gestapeld.
De voedingsblokken worden in het voortraject gezaagd en geboord, waarna ze via een lopende band naar de palletiser worden aangevoerd. Aan het begin van de palletiser zorgt een mechanische separatie stopper ervoor dat de blokken gedoseerd in rijen van 12 stuks aan de palletiser worden aangeboden. Een pusher zorgt er dan voor dat de rijen op een formeertafel onder de opnameplaat worden gepositioneerd.

Deze formeertafel is uitgevoerd met een elektrisch verstelbare achteraanslag die automatisch positie kiest, afhankelijk van het gewenste palletformaat.
Vervolgens zal een complete laag worden opgenomen door een speciaal ontwikkelde opname-unit. Na de opname, beweegt de unit naar een van de afgifte posities en plaatst de laag op het pallet. Na plaatsing zal de opname-unit een tussenvel uit het tussenvel magazijn halen en dit vel op de laag leggen.

Om hoogteverschillen van de pallets en toleranties van de blokhoogtes te ondervangen is in ieder cel een analoge sensor voor de hoogtecontrole aanwezig die direct correcties aan de besturing doorgeeft.

De installatie is uitgerust met twee palletiseerposities zodat het proces ongehinderd doorgang kan vinden bij een palletwissel. Om de veiligheid tijdens het palletwisselen te garanderen zal er een mechanische afscherming omhoog gestuurd worden tussen de wisselpositie en de beweegbare opname-unit.

 

Project foto's
DownloadsVergelijkbare Projecten