Draadloze shuttle voor zwembaden

 
Informatie

Als eerste in de Benelux heeft ATS Transporttechnieken een Shuttle systeem gerealiseerd dat kompleet draadloos en acculoos gestuurd wordt.

Dit systeem is ontwikkeld voor de firma Starline in Valkenswaard. Starline bouwt polyester zwembaden met afmetingen van circa 7 x 11 meter. Dit gebeurt door het opbrengen van een polyesterlaag op een zwembadmal door een portaalrobot.

ATS heeft nu een zestal transportkarren gemaakt die ieder een zwembadmal kunnen transporteren en er zo voor zorgen dat de juiste mal naar en van de spuitrobot worden vervoerd. Deze karren rijden over een ovaal traject van ruim 100 meter en worden geheel draadloos gestuurd. Tevens gebeurt de energietoevoer naar deze karren geheel draadloos!

Dit is gerealiseerd door het in de vloer aanbrengen van 2 koperen geleiders, waarop een middenfrequente spanning wordt gezet. Hierdoor ontstaat een inductief veld wat door een opnameplaat op de kar wordt opgepikt en omgezet naar een 500VDC en 24VDC spanning. De 500VDC wordt gebruikt voor sturing van de motor en de 24 VDC wordt gebruikt voor aansturing van de elektronica en safety. Het vermogen wat kan worden overdragen is 16kW.

Door middel van draadloze communicatie met Siemens Wireless en safety wordt is nu een betrouwbaar en veilig systeem gerealiseerd.

 

Project foto's
Downloads