Vrachtwagenlossysteem

 
Informatie

Klanten

        

Bij distributiecentra van o.a. AHOLD, Jumbo, C1000, Schuitema, Unilever, SCA, Farm frites wordt gebruik gemaakt van automatische vrachtwagen laad- of lossystemen.
Door een automatisch vrachtwagen lossysteem worden vrachtwagens met pallets automatisch gelost. De totale tijd voor het lossen van 28 pallets bedraagt drie minuten. Dit geeft een enorme tijdsbesparing waardoor de capaciteit van de losplaatsen aanzienlijk verhoogd wordt. Omdat er geen elektrische koppeling met de wagen nodig is kunnen wagens van alle leveranciers op dit systeem lossen.

Losdock

Het systeem is geschikt om in een bestaand losdock te worden ingebouwd. Hierdoor kan het systeem ook volledig inpandig geplaatst worden.

 

Systeemuitvoering

Het systeem licht oplopend zodat het vrij staat van de vloer. Dit heeft als groot voordeel dat het systeem ongevoelig is voor vervuiling en goed schoongemaakt kan worden.
Verder zijn er voorzieningen ingebouwd waardoor er ruimte tussen de pallets wordt gecreƫerd. Hierdoor wordt de afname met een heftruck vergemakkelijkt.

Diverse uitvoeringen

Er zijn diverse alternatieve uitvoeringen mogelijk. Het is o.a. ook mogelijk om een dergelijk systeem uit te voeren als laadsysteem. Hiervoor dienen dan wel extra voorzieningen gemaakt te worden en is er een elektrische koppeling met de wagen nodig.

Project foto's
DownloadsVergelijkbare Projecten